7 креативни подаръка за погача на новородено

Традицията с погачата на 40 ден от появата на бебчето беше непозната до скоро за мен, но идеята за женско парти след раждането определено ми хареса. Едва ли има жена, която да не се е чувствала поне малко “прецакана” от факта, че докато тя е в болницата, мъжете обилно купонясват и поливат раждането. Да се събереш с приятелките си 40 дни след като си родила със сигурност е дълго чакано социално събитие за повечето мами.

Има десетки източници, които надълго и нашироко обясняват за традициите и обичаите, свързани с този празник. Аз ще дам няколко предложения за запомнящи се подаръци, за които може би не сте се сетили.

  • Ръчно изработена картина с мерките на бебчето, часът на раждане, името и място за отпечатъци.
  • Ръчно направена книга за пожелания. Може да я вземете като допълнение към ваш подарък или заедно с картината. Беше много забавно и мило да прочета какво са му пожелали орисниците, а дано един ден и на него да му е интересно. Всяка му написа и каква професия му предвещава.
  • Торта от памперси. Не само, че е много ефектно, но и определено ще влезне в употреба. Внимавайте с размера на памперсите. Най-добре е да е 2 или 3, особено, ако бебчето се е родило по-едро.

  • Карти за специални моменти. Аз ги открих чак когато Андрей беше на 3 месеца и съжалих, че не съм ги поръчала по-рано. Има ги в различни варианти за момиче и момче. Ще направят снимките ви още по-интересни, а на гърба може да си отбележите интересни факти за конкретния момент.
  • Одеалце, което също показва на колко месеца става. Алтернатива е на картите.
  • Интересна играчка. Аз много обичам да подарявам жирафите, които са не само интересни за игра, но и безопасни за лапане. На мен ми подариха меченце, което свети и издава звуци подобни на майчината утроба. Стои си в легълцето и се включва, когато бебчето се разплаче.
  • Отливки за отпечатъци. По-добра алтернатива са на отпечатъците с мастило. Към картината имаше мастило, резултатът беше синьо бебе и доста криви отпечатъци.

Ако искате нещо практично може да се спрете на кош за памперси (не знаех,че съществуват, преди да родя) , ваучер за мола или интересна активна гимнастика. Нашият мъник не се отдели от гимнастиката, която получи като подарък на погачата.

Не забравяйте, че най-важното е доброто настроение! Няма по- хубав подарък от спомена за весело прекарания празник. Преяжте със сладко, напийте се с Бейлис и се смейте много!

Коментари