7 места в Европа, които си заслужава да посетите

Хвар, Хърватия

Хвар успешно съчетава сливането на уникалната средиземноморска природа, култура и богато историческо наследство.
През средновековието градът е бил познат като изключително важно пристанище във Венецианската империя. Сега повечето хора го посещават заради неговата невероятна атмосфера и е любима дестинация както за местните жители, така и за туристите в цяла Далмация.

Хвар, Хърватия

Бурано, Италия

Ако някога ви се прииска да избягате от Венеция (как смеете дори да си го помисляте), тогава се отправете към този откачен цветен град.
Тези, които посещават Бурано, могат да си тръгнат с чувство на недоумение. Защо? Много просто- къщите. От мамутската камбанария до дълбоките зелени канали, където и да погледнете, ще видите невероятен декор за Instagram.

Бурано, Италия

Кравице, Босна и Херциговина

В тази невероятна част на света има толкова много неща за правене, но тези зашеметяващи мини Ниагарски водопади, състоящи се от 25 метра високи каскади, трябва да бъдат на чело на списъка ви с места за посещение в Босна и Херцеговина.
Най-готиното нещо? Ако отидете през лятото, можете да плувате в заобикалящите естествени басейни.

Кравице, Босна и Херциговина

Охрид, Македония

Охридското езеро е бижу в искрящата корона на Македония. 
Освен кристално чистите води на езерото, може да се насладите и на безбройните средновековни църкви и древни римски амфитеатри. 
Охрид наистина заслужава място в списъка ви с туристически дестинации за 2019 година.

Охрид, Македония

Лугано, Швейцария

Лугано е страхотно място. Град на паркове, цветя, вили и необичайни сгради, тук има толкова много неща, които трябва да се видят и направят. 
Какво да опитате? Наемете лодка на езерото и се насладете на невероятната гледка към града. Това може да се нарече чиста релаксация.

Лугано, Швейцария

Фаял, Португалия

Известен на английски като „синия остров“, остров Фаял е част от Азорските острови, мрежа от невероятна вулканична суша в Атлантическия океан. Дом на 15 000 души, известен със своите епични пейзажи и уютни къщи, декорирани в синьо. 
Ако търсите забавление на плажа, това е идеалното място за вас.

Фаял, Португалия

Лофотен, Норвегия

Лофотен е архипелаг с изразена грандиозност, разположен в живописните тундри на Норвегия.
Ако решите да го посетите, никога няма да забравите това преживяване. Островните скалисти тераси се изтласкват от морето, сякаш са силни, морски дракони. Драматичен, но в същото време невероятно красив пейзаж.

Лофотен, Норвегия

Коментари