Как да останем във форма през есента и зимата

bruce mars at Pexels

  Като че ли само премигнахте и това е всичко – лятото свърши. Вечерите се увеличават и вече не се събуждате от слънчевите лъчи в 6 часа сутринта. Така доста лесно може да се превключи на значително по-лежерен режим.

Докато на една част (вероятно много голяма част) от вас ви харесва идеята за вечеря пред телевизора, разумът все още е там, напомняйки ви, че за вашето добро здраве и физическо състояние са нужни постоянни грижи.

И така, как да останете фокусирани върху фитнес целите си тази есен и зима?

Ключът към успеха са рутината и постоянството

Може да звучи скучно, но наличието на график и рутина определено ще помогне. Хората обичаме рутината.

Планирайте тренировките си. Това може да значи напомняния в телефона, тренировки, подчертани с жълто в календара или в дневника ви, или може да бъде приятел за тренировки, който ще ви помогне да останете мотивирани. В стремежа си да не се разочаровате взаимно е много възможно да постигнете невиждани резултати. Ако другият е много запален по спорта, то вие сте истински късметлия.

Разнообразие


Въпреки че обичаме рутината, това не означава, че винаги ни харесва една и съща тренировка. Когато става въпрос за упражнения, повечето хора ще се отегчат, ако правят едно и също нещо през цялото време. Няма да има и особени резултати.

Ако възнамерявате да се събудите в 6 часа сутринта и да ходите 20 минути по бягащата пътека пет пъти седмично, най-вероятно ще ви е скучно.

Направете всяка тренировка различна, за да си гарантирате, че действително ще се чувствате мотивирани да тренирате. Вашето тяло ще ви благодари и за това! Идеалната седмица трябва да включва кардио упражнения, както и тренировки за сила / телесно тегло. Можете да ги правите поотделно или заедно.

Тренирайте спорта, който обичате

Leon Martinez at Pexels


Ако сте един от онези хора, които спортуват само защото трябва, но не ви харесва особено, определено е по-вероятно да останете на дивана тази есен.

Намерете тренировки, които ви карат да се чувствате удовлетворени. Може би бягането или колоезденето са спортове, които са ви страшно скучни. Добре, защо да не опитате HIIT (високо интензивна интервална тренировка), каланетика или пилатес?

HIIT придоби такава популярност, защото изгаря повече мазнини и калории за по-малко време от другите групови занимания. Повечето хора обичат тази тренировка, защото не е скучна, отнема по-малко време и ви кара да се чувствате фантастично.

Пилатес, каланетика или йога са друг тип групови занимания, които ще ви донесат не само физическа сила, но и духовен баланс и гъвкавост.

Тренировки вкъщи


Когато е мрачно или вали, духа вятър, или още по-лошо – градушка или сняг – идеята да отидете в залата за тренировки е немислима. Ако тренирате у дома, можете напълно да премахнете този проблем. Няма да се налага да излизате на лошото време навън.

Можете да тренирате по всяко удобно за вас време, ако разбира се имате необходимото оборудване. И няма да е нужно да го споделяте! Ако смятате, че сте типът, който използва бягащата пътека като закачалка, ето един съвет – уверете се, че имате отделено място за трениране. Това може да е допълнителна стая или гараж, ако имате късмет, но дори може да бъде ъгъл на всекидневна. Просто го обзаведете като зона за мини фитнес и това ще ви накара да се чувствате малко по-официално.

Поставяйте си цели и следете за изпълнението им

bruce mars at Pexels


Поставянето на цели е сигурен начин да си гарантирате, че се придържате към вашия фитнес план. Регистрирайте се за състезание, за което трябва да тренирате, или споделете целите си за отслабване със семейството и приятелите си.

Защо да не си позволите специални глезотии (спа , нови дрехи, билети за футболен мач и т.н.) за всяка цел, която изпълните? Това е чудесен стимул да се придържате към тях. Но не мамете! Ще се чувствате виновни това.

Надяваме се, че с тези съвети ще успеете да намерите начин да поддържате формата си сега, когато лятото си отиде. А в онези дни, в които наистина не ти се обуват маратонките, не забравяй – никога не си съжалявал за тренировка, нали?

Коментари