Тенденции в интериора през 2020

Ако в момента ви предстои цялостно обзавеждане или само освежаване на дома, то определено ще ви се иска да знаете какви са тенденциите в интериорния дизайн за 2020 година. Всеки желае решенията за дома да са актуални и когато приключи ремонта.

Целта ми с тази публикация е да улесня живота на тези, които нямат време (или търпение!) да проучат тенденциите в интериорния дизайн за 2020 г. Ще ви дам топ 3 тенденции за декориране за следващата година с вдъхновяващи изображения, които ще ви помогнат в момента на решение в магазините.

Максимализъм – колкото повече, толкова повече

Това е не само мотото на Мечо Пух, но и един от интериорните трендове за следващата година.

Ако през последните години станахме свидетели на разпространението на минимализма в интериорния дизайн, то през 2020 г. ще бъдем изненадани от креативни, смели и забавни идеи за обзавеждане.

На големите дизайнерски изложения през 2019 бяха представени живи цветови пространства, нетипични комбинации от шарки, материали и форми, допълнени от поразителни дизайнерски решения.

Естествен/биофилен дизайн

Всеизвестно е, че заобикалящата ни среда сериозно влияе на благосъстоянието ни. Сигурна съм, че ако два еднакви матрака се поставят в две различно декорирани хотелски стаи, клиентът би избрал матрака на любимата си стая.

Вярвам също, че повечето хора се чувстват добре близо до природата. Има изследвания, които доказват, че пространства с природни елементи излъчват спокойствие и благополучие.

Истината е, че тенденцията „Естествено“ продължава през 2020 г. Материали като дърво и камък са чудесен начин да внесат малко природа в дома ни.

Преобладаването на скандинавския дизайн поддържа дървото много близо до почти всички нас. Обичам топлината, която ни дава дървото, балансирайки например белите пространства.

Кръгли и овални форми

Извивките, гладките контури и вълнообразните линии заменят правите, с които сме свикнали от години.

Не знам какво чувствате, но за мен заоблените мебели са по-привлекателни. Дори огледалото, ако е кръгло, става по-хубаво! Някой споделя ли тези чувства?

Разбира се, не е необходимо да е навсякъде. Комбинирането на прави с извити линии работи отлично. Тове беше представено и на тазгодишната седмица на интериора в Милано.

Коментари