Най-красивите есенни дестинации в Европа

Есента може да бъде един от най-добрите сезони за пътешествия из Европа.

Туристическите дестинации са много по-тихи след лятото, което означава по-малко опашки и много често по-евтини цени. Освен известните градове, селските места като национални паркове са фантастични за посещение през това време на годината, когато природата започва да се превръща в смесица от зашеметяващи цветове.

За тези, които обичат фотографията, това може да е най-добрият момент за снимки, тъй като ще имат на разположение невероятни цветове, които могат да се комбинират с красиви изгреви или залези.

Ако искате да пътувате тази есен, но се нуждаете от някои идеи къде да отидете, тогава продължете да четете. Ето топ места в Европа, които да посетите идните месеци.

Национален парк Плитвишки езера

Национален парк Плитвишки езера е разположен в Северна Хърватия близо до Загреб. Това е най-старият и първи национален парк в страната, а също и част от световното наследство на ЮНЕСКО от 1979 г.

Това, което прави това място толкова специално, са 16-те езера на територия от 300 км2, които са с изключителен цвят. През по-хладната есен можете да изпробвате различни пътеки и маршрути, което ви позволява да увеличите максимално посещението си и да се насладите на парка от различни ъгли и перспективи.

Прага, Чехия

Прага е страхотен град през есента.

Навсякъде има фантастични паркове, някои от които осигуряват невероятни гледки към града – което е перфектно за запалените по фотографията. Прага е толкова страхотна дестинация и става изключително натоварена през летните месеци, а също и по Коледа, така че есента е малко по-спокойно време за посещение.

Виена, Австрия

Виена е един от най-зашеметяващите градове в Европа и често е гласуван за един от най-добрите за живеене.

Освен това е чудесно място за посещение през есенните месеци. Като парк Шьонбрун с неговите прекрасни тунели от дървета, Каленберг с китни лозя и изглед към града, както и много други прекрасни открити пространства.

Dominik Reiter at Pexels

Замъкът Нойшванщайн, Германия

Вие или децата ви сте фенове на Дисни? То тогава тази дестинация е само за вас. Замакът от логото на Дисни е базиран именно на този тук.

Местоположението му е приказно и навсякъде около замъка има живописни планини и спиращи дъха пейзажи. Това, което прави това място още по-добро е, че има мост, който осигурява перфектната перспектива за снимки.

Ryan Smith at Pexels

Коментари