3 есенни изкушения, които ще изваят тялото ви

Pixabay at Pexels

Когато листата започнат да падат и неусетно денят се смали, то времето за тиквени ястия, канелени напитки и топли одеяла е дошло.

Това обаче не означава, че трябва да спрем да мислим за формата си, колкото и далечно да ни се струва следващото лято. Ще ви предложа три съвсем лесни и много вкусни кулинарни изкушения, които ще поддържат добрата ви форма и тонус.

Тиквено смути

Може би сте изненадани и не сте се сещали точно за такова приложение на тиквата в кухнята. Тивеното смути може да е много зареждащо, вкусно и полезно за организма ви. Само добавете любимото си бадемово мляко към сварената тиква, някакви ядки по желание, малко мед и пасирайте. Насладете се без угризения на този уникален шейк!

Витаминозна салата

Основата на тази салата е настърган морков. По желание може да добавяте настъргано цвекло, кедрови ядки и дори риба тон.

При всички положения ще дадете на организма си голяма доза витамини, необходими за идващите студени дни.

Печена тиква

Събсем традиционно, много вкусно и полезно. Едва ли има някой, който да не асоцира есента с печената тиква на баба.

За любителите на по-сладките ястия може да предложим печена тиква с добавка мед и канела за разкош. Освен приятното ухание канелата съдържа и много полезни свойства, които благоприятстват стомашно чревен тракт.

Коментари