Колко е хубаво да имаме зимно бебе

Със сигурност всички родители на бебета, родени през по-студената част от годината, са чували не малко пъти колко по-трудно е като имаш “зимно” бебе.

С тази статия ще наблегнем на позитивите, които оказва се не са никак малко.

Ще получите най-уникалния Коледен подарък

Kid Girl Child Baby Red Dress
Norexy / Pixabay

Ако имате щастието терминът да е преди най-семейния и уютен празник, то ще се насладите на най-вълнуващата Коледа в живота си. Нищо не може да се сравни с бебче до Коледната елха.

Дори и да сте привърженици на шумните празненства, ще откриете какво удоволствие може да е да прекараш празниците само с половинката си и новия член на семейството.

Уютът на първите дни у дома

Студените дни напомнят колко хубаво е да прекарваме повече време вкъщи с топла завивка и чаша ароматен чай.

Какво по-хубаво от това да се насладим на домашния уют заедно с новородено. Така или иначе повечето родилки предпочитат да не излизат на разходки през първите няколко седмици след изписването. Когато времето навън е по-студено, няма какво да ви дразни, че изпускате слънчевите лъчи и не можете да се разтъпчете в парка.

Ще сте във форма за лятото

Това е един от много важните аргументи за доста майки, които не се чувстват добре с излишни килограми.

Ако родите зимата, има голяма вероятност до лятото да сте възвърнали предишната си форма. Повечето изследвания показват, че родилките се възстановяват след 6-12 месеца. Имате достатъчно време да дадете на тялото си необходимото време за почивка, след което да започнете някакъв спорт например.

Не забравяйте, че не трябва да стресирате тялото си и да се опитвате да върнете формата си прекалено бързо. Бременността и раждането са достатъчно голямо изпитание за организма, затова е добре да си дадете поне 1-2 месеца почивка от каквито и да било физически натоварвания. Тялото ви със сигурност ще ви се отблагодари подобаващо!

Лятната почивка

Ако бебчето ви е новородено през летните месеци, едва ли ще ви се иска да го заведете на море или да предприемате каквито и да било пътувания.

Не е такъв случая обаче със зимните бебета. До лятото те вече са поотраснали и спокойно може да ги заведете на море или планина.

Разбира се, почивката с бебе е доста по-различна от тази без, поради което много от родителите взимат някоя от бабите за помощ. Дори и да нямате тази възможност със сигурност ще се насладите на разнообразието от първите пътувания след раждането.

Коментари