Мама Джулиана Гани: Кръстихме сина ни на светец, защото вярваме, че ще бъде добър човек с чиста душа

През изминалата година българският шоубизнес беше разтърсен от истински бейби бум сред популярните двойки. Една от най-обсъжданите бременни до последно беше любимата реалити звезда на България, която разкри бременността си чак в седмия месец и изглеждаше страхотно до самото раждане.

Красивата пловдивчанка сложи уникален завършек на 2019 година като дари живот навръх 31 Декември. Специално за urbanmama току-що родилата Джулиана Гани даде първото си интервю вече като майка.

Здравей Джулиана! Честита първа рожба! Желая ви много здраве и прекрасни моменти заедно! Как премина раждането, добре ли се чувстваш в момента? Какви емоции те обзеха като гушна бебчето за първи път?

Здравей! Много ти благодаря за милите думи! В момента се чувствам толкова объркана от щастие и всякакъв друг тип емоции, че не знам дали бих могла да опиша с две-три думи какво изпитвам. Раждането премина много леко и бързо, родих чрез цезарово сечение и то в гр. София. Решението за това взехме буквално дни преди самото раждане, поради няколко обстоятелства. На първо място променихме града, защото искахме да замразим стволови клетки в най-голямата акредитирана частна банка за съхранение в Европа (Future Health), а се оказа че те не работят с болницата, в която смятах да раждам в Пловдив. След това се свързахме с д-р Румен Велев, който е известен с нежното си цезарово сечение и насрочихме раждане за 31.12, защото на 30-ти декември вече бях започнала да имам разкритие и не искахме да рискуваме в 00:00ч на Нова година да влезна за спешно раждане при някой почерпен лекар, хаха.

Таткото присъства ли на самото раждане и как се държа? Снимахте ли раждането и мислите ли да го качвате в YouTube?

Илиян има една огромна страст в живота си и това е медицината. Той беше решил да присъства от самото начало на бременността, а даже искаше и да помага на екипа. Както знаете той пише книга за здравословния начин на живот през бременността и ефекта, който той оказва върху развиващия се плод. За него това беше като час по практика. Пребледня малко от емоция, когато извадиха сина ни, но иначе няма никакъв проблем с гледките в такива ситуации. Даже мога да го цитирам „Какви са тези мелодрами с гледките, ами ако имаше война и навън хвърчат трупове, всички мъже ли щяха да припадат?“.

Лесно ли избрахте името или имаше разногласия? 

Абсолютно категорично и без много чудене. Кръстихме го на светец, защото вярваме, че ще бъде добър човек с чиста душа. Името избрахме още в 5-я месец.

В момента живеете в твоя роден град Пловдив. Ще има ли кой да ви помага в грижите за сина ви?

По принцип живеем и в София, и в Пловдив. Даже предимно в София, но сега ще се установим временно в Пловдив, защото ще ни бъде по-спокойно според мен. Майка ми живее близо до вкъщи и съм сигурна, че ще помага, но знам, че и сами ще се справяме с всичко.

Беше в невероятна форма по време на бременността. Колко често тренираше и спря ли в последните седмици? Колко време почивка мислиш да си дадеш преди да се върнеш към спорта?

Тренирах през цялата бременност до последния ден преди секциото. Щастлива съм, че имам мъж, който да се грижи за здравето ми и да ме насочва кога и какво трябва да направя. Радвам се, че доказахме колко добър ефект има за развитието на детето добрата храна и спорта. Между другото, в рамките на цялата седмица нямаше по-голямо бебе от нашето, а родих в една от най-големите АГ болници в София. Синът ни се роди 3,700 кг. и е уникално здраво бебе.

Отказа ли се от някоя разкрасителна процедура поради страх или суеверие? Има жени, които спират да се боядисват, подстригват, лакират и гримират. При теб имаше ли такива моменти на крайности?

Тук може би вече изглежда като реклама, но именно тези скучни и безсмислени митове разбиваме в предстоящата книга на Илиян. Не съм се лишавала от абсолютно нищо и бях ежедневно на процедури. Мигли, боядисване на коса, кола маска, маникюр – всичко. Медицината отдавна е доказала, че тези „вреди“ са само мит, просто в България нямаше качествен източник на верни твърдения, от който жените да разберат това. Скоро вече ще го има.

Силиконовият бюст създаде ли ти някакъв дискомфорт в този период? Мислиш ли да кърмиш и той ще бъде ли пречка за това?

Нямах никакви проблеми с бюста освен, че трудно си намирах спортни сутиени по обясними причини. Реших, че няма да кърмя и не съжалявам за това, защото щеше да ми се наложи още една операция на гърдите след кърменето. Консултирахме се с много лекари и всички бяха единодушни, че няма да мине без последствия за външния ми вид. Прецених, че ще си спестя поредното рязане и ще храним бебчо с адаптирано мляко.

С половинката ти Илиян сте семейни приятели с Алекс и Дани Петканови. Ще последвате ли примера им с инстаграм профил на детето или сте суеверни и няма да го показвате първите месеци?

Алекс и Дани са страхотни родители. Много хора имаха комплекси спрямо техния метод на отношение към детето, но за разлика от много други те му отдават нужното внимание и грижи. Не разбирам тесногръдието на хората и какъв точно им е проблема с това някой да снима детето си. Ако не бяха известни, щяха да му се радват, но понеже те са популярни всеки избива комплекси. Ние лично решихме да не правим инстаграм профил на детето поради няколко причини, като една основна е че нямаме много свободно време да поддържаме всички тези социални мрежи. Всички знаят, че имаме няколко отделни бизнеса, които все повече се разрастват и това много затруднява цялото ни присъствие в медийното пространство.

Какъв съвет ще дадеш на жените, които са бременни в момента или мислят да забременеят?

Ще им кажа да не се замислят, а да извършват природния си дълг. Ние сме родени жени и нашата мисия е да дадем живот и наследство. Ако имат притеснения, че ще развалят външния си вид или ги е страх от нещо, скоро ще могат да се сдобият с новата книга на мъжа ми, а тя ще им бъде уникален мотиватор и пътеводител от зачеването до самото раждане… и след него. Бъдете здрави и щастливи и давайте любов на света около вас. Всичко ще бъде прекрасно стига само да го повярвате.

Коментари