Теди Бургазлиева: Симеон промени призмата, през която виждах света и бъдещето си

От години тя живее в САЩ и към момента “Мис България 2002” е щастливо омъжена и в перфектна форма след раждането на близнаците Ема и Раян. Специално за urbanmama Теди Бургазлиева сподели каква е била бременността ѝ и как успява да изглежда толкова добре след нея.

Здравей, Теди! Поздравления за канала в YouTube и това, че има видеа на български език. Как реши да стартираш и остава ли ти достатъчно време покрай грижата за децата?

Много благодаря, Тони! За първи път в живота си прекарвам толкова много време у дома с децата и ми липсва работата, социалният живот. Освен това имам чувството, че има толкова много неща, които съм научила през последните години, които биха могли да променят живота на много момичета, майки и бъдещи майки! Нямам време да седна и да пиша нова книга, но пък реших, че да запиша видеа ще е по-практично и така стартирах. 

Как прекарахте Коледните празници, имате ли специални традиции, които спазвате всяка година?

Тази Коледа прекарахме в Лос Анджелис, със съпруга ми, децата и родителите ми. През последните 15 години Коледите ми бяха доста самотни, далеч от родина и семейство и осъзнах, че няма значение на кой континент си, в какви условия или с колко подаръци под елхата ще посрещнеш празника. Важното е любимите ни хора да са живи и здрави, макар и понякога на другия край на света. Една нова традиция, която си създадохме е вместо подаръци, всеки от нас да дари средства на избрана от него кауза. 

Със съпруга ти Симеон изглеждате създадени един за друг. Още в началото на връзката ви ли разбра, че той е мъжът, с който искаш да създадеш семейство?

Благодаря! Не, аз бях доста резервирана и не търсих сериозна връзка. Не вярвах в брака и не бях решила дали искам да имам деца на този етап. Бях се фокусирала върху работата си. Той промени призмата, през която виждах света и бъдещето си. 

Бременността ти е била рискова, не само заради близнаците, но и поради опасността от синдрома на Хелп. Успя ли да намериш начин да ѝ се насладиш или беше по-скоро напрегнат период? Какъв съвет би дала, на жените, които са бременни или планират да забременеят?

По време на бременността си бях и щастлива и развълнувана, благодарна за това чудо, което се случва. Но и поради гореизброените причини се чувствах стресирана, уплашена. Беше ме страх. Отговорността да носиш едновременно още два човешки живота в утробата си е огромна. Всяко твое малко решение и избор имат значение. Надявам се повече бъдещи майчета да избегнат усложненията и рисковете по време на бременност, като се погрижат за себе си и здравето си. И искрено се надявам, че с видеото си и споделената информация мога да съм от полза на повече жени. 

Вие имате близнаци, как се справяш с грижата не за едно, а две деца? Има ли кой да ти помага?

Голяма късметлийка съм, че децата ми имат две прекрасни баби, които винаги са готови да хванат самолета, ако имаме нужда от помощ. И в първите месеци, когато беше най-трудно и напрегнато се редуваха коя да е при нас. Сега се оправям и сама. Тайната ми е дисциплината и организацията. Аз съм строга майка. Ема и Раян стават рано, но и заспиват рано, а след като ги приспя се захващам с домакинство и останалите ми задължения, работа.

Какъв тип родител си – От майките, които предпочитата децата им да имат график и отделна стая или тези, които спят на едно легло с бебетата и нямат стриктен режим за ядене и сън?

Много интересен въпрос. Със сигурност се определям като стриктна майка, с режим и организация на времето за сън, хранене, игра, дори четене на книжки.

Не казвам, че това е правилния или най-добрия начин за всички, но лично за мен и моите деца това проработи. Децата спинкат в отделни стаи от много мънички, защото се събуждаха един от друг. Пречиха си много. Ема трепереше цялата от срес, когато братчето й Раян се будеше с рев. А аз няма как да оставя едното дете при нас, а другото да го отделя. Гледам вниманието ми към децата да е по равно. Не че не искам да ги гушкам и да заспиват до мен, но вярвам, че това не е най-доброто за тях. Тук в САЩ например много се говори за Синдром на внезапна детска смърт, и за взимане на превантивни мерки, които изключват съвместното спане, обиколниците за кошара, възглавнички и играчки в детското креватче и мн.др. Откакто спинкат в самостоятелни стаи са много по-спокойни и щастливи. Ставаме по едно и също време, храним се по график и четем книжки сутрин след закуска, когато мозъчетата им са свежи, а не вечер преди лягане. Играем си, разхождаме се и лягаме в определено време.

Имам приятелки, които не казват “НЕ” на децата си и това е супер за тях, но вкъщи аз използвам често думата  “НЕ”. Уговаряме се винаги със Симеон кое е позволено и кое не е за децата. Също и с бабите, ако са на гости. Всички държим определени действия да са забранени за децата. Не оставям някой да разрешава, друг да забранява. Това е едно от най-важните правила у дома. Истината е, че децата са много различни и виждам, че независимо, че са близнаци, независимо, че ги възпитаваме по един и същи начин, всяко дете си е индивидуално и има нужда от различен подход. Всяка майка си знае най-добре кой е най-подходящия метод за нейното си дете.

Ти написа книга за личностно развитие и себеусъвършенстване. Ще издадеш ли някоя техника, която прилагаш в ежедневието си и ти помага да си спокойна и уверена?

Най-ефикасното средство срещу стрес е медитацията. Не е нужно да медитираме с часове, понякога са достатъчни и 5 минутки преди сън или рано сутрин, преди децата да са се събудили. За начинаещи препоръчвам guided meditation. Визуализацията също е едно прекрасно средство за освобождаване от стрес, негативни емоции и мисли.

Колко време след секциото започна да тренираш и как успя да влезнеш толкова бързо във форма? Или може би е въпрос на ген?

Много полезен въпрос! Благодаря, Тони! Според последните проучвания на университета Харвард, много от нас имат генетична предразположеност към напълняване, но зависи изцяло от нас, нашите усилия и избори дали ще сме пълнички или слаби. Около 4 месеца след секциото започнах с леки домашни упражнения. 9 месеца след секциото започнах да ходя на фитнес и да си позволявам да правя по-интензивни тренировки. Благодарение на комбинация от правилен хранителен режим и упражнения, всичко изготвено от Биляна Йотовска, аз успях да сваля излишните килограми и да се стегна. Храненето е много важно. Най-много ми помогна спирането на захарта, намалянето на въглехидратите като бял хляб, бял ориз, тестените изделия, изключването на пърженото. Кардио тренировките също са супер важни в борбата с излишните килограми. Бягане, вървене на пътека с наклон, стълба, бързо ходене. Задължително правя кардио с всяка тренировка. И не на последно място- водата. Аз буквално се наливам с вода. Минимум по 3л на ден. 

Не мога да не отбележа, че изглеждаш невероятно свежа и отпочинала. Каква е тайната за сияйната ти кожа и правиш ли нещо по-специално?

Благодаря за комплимента! Истината е, че рядко изглеждам свежа и отпочинала и избирам такива дни да заснема видеата си. Като всяка майка и аз често съм със сенки и торбички под очите. За да не съм подпухнала и да е свежа и сияйна кожата ми, пия много вода и внимавам със солта. Използвам серия от продукти на Glow Recipe, които за съжаления все още ги няма в България. Избягвам млечните продукти, не консумирам червено месо (месото на бозайниците), приемам полезни мазнини (зехтин, кокосово масло, масло Ghee, Krill Oil), пия много зеленчукови смутита и колагенови пептиди. Правя си често домашен серум от био масла, рецептата на който можете да откриете във видеата ми. 

Какво ще посъветваш жените над 30, които се притесняват дали ще успеят да създадат семейство?

Скъпи мои момичета, всичко се случва тогава, когато трябва да се случи. Доверете се на природата и оставете нещата да се случват от самосебе си. Не оставяйте думите на роднини, приятели и близки да ви стресират и подтискат. При мен нещата се случиха тогава, когато приех, че всичко ще е наред с или без деца и живота е прекрасен такъв какъвто е! Препоръчвам една прекрасна презентация по темата, която се нарича The Universe Has Your Back- на Gabrielle Bernstein❣️💗❣️

Коментари