5 горещи тенденции в кухненското обзавеждане

Непрекъснато появяващите се нови кухненски марки и много иновативни дизайнерски идеи, които са изложени в шоурумите в цялата страна, предлагат богат избор на актуални тенденции и най-съвременни уреди, от които да избирате.

1. Каменна ера

Дойде времето на силно изпъстрен мрамор, внасящ незаменим лукс и стил от следващо ниво. Ако има нещо, което щурмува стиловите класации и разклаща интериора, това е завръщането на мрамора.

2 . Завръщане от пепелта

Доста време дървото беше извън модните тенденции в кухненското обзавеждане. Комбинацията на различни дървесни тонове на лицето на кухнята с каменни плотове е един от актуалните трендове в интериорния дизайн.

Можете смело да комбинирате и различните нюанси на дървени плотове с бели или по-тъмни шкафчета.

3. Тъмно царство

Често пренебрегван като чисто „акцентен“ цвят, черните стени, шкафовете и работните повърхности изживяват своя момент на слава. Черното придава жизненост, лукс и привлекателност в съчетание с дървото, което внася домашен уют.

4. Злато и пак злато

Вече не само кранчетата, но и целите мивки могат да бъдат избрани в златен завършек. Ако златна мивка ви идва в повече, то може да комбинирате златист смесител със същия цвят дръжки.

5. Вградени килери

Големите шкафове тип “килер” винаги са имали своето място в кухненското обзавеждане, но в последно време се превръщат в задължителна част от него. По този начин всички хранителни стоки са на едно място и не са разпръснати наоколо в многобройни шкафове, което означава, че хората могат да бъдат по-организирани, когато пазаруват.

Другото голямо предимство на един такъв килер и капацитета му за съхранение е, че кухнята вече не трябва да бъде пълна с шкафове на стените. Освободеното пространство може да се запълни по различни артистични начини, които да накарат помещението да се слее с останалата част от обзавеждането, което е идеално за жилищни зони с отворен план.

Коментари