Най-точният хороскоп за месец Март

Може да е трудно да очакваме с нетърпение важните планетарни събития, които ще са част от най-женския месец, когато все още сме потопени в ретроградния Меркурий. Обратното броене ще продължи до 9 март и ще са необходими допълнителни две седмици, за да отшуми напълно силата на Меркурий. Но през месец Март има много по-интересни събития от малко меркурийски хаос в началото.

Като за начало пълнолунието в Дева, което съвпада с края на ретрограда на Меркурий на 9-ти, ще ни върне във форма и ще ни напомни, че упоритата работа е също толкова важна, колкото и природният талант. Може да почувствате тласък в постоянството и перфекционизма си, но е възможно също толкова лесно да се почувствате разтревожени от недостатъците си – трикът е да заглушите вътрешния си критик и да останете фокусирани върху задачите, с които сте се захванали.

От друга страна Сатурн, планетата която отговаря за изпълнението на поставените задачи, ще се премести във Водолей на 21-ви. С изключение на краткото посещение на Козирог от 1 юли до 17 декември, пръстенообразната планета ще остане в знака на водоносителя през следващите две години и половина. От тази позиция Сатурн ще ни подтикне да потърсим креативни промени, които ще ни служат в дългосрочен план. Сатурн може да бъде твърде взискателна небесна сила, но ако следваме посоката на критичния му поглед, вероятно ще намерим проблем, който наистина се нуждае от решение.

ОВЕН (21 март – 19 април)

Слънцето ще навлезе във вашия знак на 19-ти и ще стартира месеца на вашите рождени дни – готови ли сте да си пожелаете нещо за рождения ден? Ако се надявате на богатство и просперитет или поне малко повече сигурност с вече наличните пари, имате късмет. Венера, планетата на любовта, красотата и хармонията, ще се премести във вашия паричен сектор на 4 март и ще придаде по-голямо усещане за лекота на финансовото ви състояние. Въпреки това, когато слънчевите лъчи и хубавото време ви завладеят по-късно през месеца, можете да се хвърлите да похарчите голяма сума за нещо лъскаво. Заслужавате малко глезене за рождения си ден, но по-добре харчете за нещо практично, а не за импулсивни покупки.

Отпуснете се от празнуването и ловът на подаръци на 24-и, когато новолунието ще се премести във вашия знак и ще ви обсеби с нехарактерна тишина. Чувствата около възрастта, етапите и зрелостта ще се издигнат на повърхността – не се опитвайте да ги неглижирате, Овен. Вместо това се запитайте къде се надявате да бъдете в живота, когато сезон 2021 на Овен настъпи.

ТЕЛЕЦ (20 април – 20 май)

Сезонът на вашия рожден ден е чак през следващия месец, Телец, но ще бъдете в настроение предварително – особено когато Венера, вашата любима управляваща планета, се приплъзне в знака ви на 4 март. Ще се чувствате флиртуващи, привлекателни и сравнително безгрижни. Небесната активност от миналия месец не беше идеална в любовен план или за вашето самочувствие, така че не се колебайте да сложите розовите очила докато можете (или докато Венера се премести в Близнаци на 3 април).

Внимавайте обачена 4 март, когато Меркурий ретроградно се премества във Водолей и насочва погледа си към вашия служебен живот (справете се с наплива на непрочетени имейли и неудобни служебни клюки). Колкото и да искате да се скриете и да работите от вкъщи, докато Меркурий не смени посоката си на 9-ти, ще е по-добре да сте на работното място, да държите главата си високо и да изпреварвате всички зараждащи се слухове. Положеният труд в началото на месеца ще се отплати, когато Сатурн, взискателната авторитетна фигура на планетите, се премести във вашата зона на работа и репутация. През следващите две години и половина ще видите как се оценяват амбициите ви и как те се подреждат спрямо целите, които сте постигнали досега. Това не винаги ще бъде плавен процес, Телец, но ще си заслужава за вашия дългосрочен успех.

БЛИЗНАЦИ (21 май – 20 юни)

Още от миналия месец насочвате усилията си към утвърждаване на репутацията си в офиса, което не е малък подвиг по средата на ретроградния Меркурий. Пълнолунието на 9-и ще ви помоли да преместите фокуса върху семейния живот, било то и за една нощ. Имате ли нужда от почивка, Близнаци? Какво ще кажете за вашия партньор, приятели или съквартиранти – какво може да им е нужно от вас? Отделете известно време около пълнолунието, за да се уверите, че домашната ви сфера е в изправност.

Ще бъдете в пика на социалните си контакти през втората половина на месеца, когато слънцето се премести в Овен. Вашето остроумие ще завладява, груповите чатове ще бъдат жизнени, а възможностите да се запознаете с нови хора – или да опознаете някой по-добре – ще се появяват една след друга. Има предпоставки да създадете приятелство или да направите ценен служебен контакт, затова се опитайте да избегнете застояването у дома. Ефектите на ретрограда на Меркурий дотогава ще намалят, така че ще се почувствате още по-благоразположени към нови хора и нови идеи.

РАК (21 юни – 22 юли)

С ретрограден Меркурий в ход и боен Марс все още разположен в сектора на отношенията ви, ще бъде лесно да се почувствате като да сте започнали този месец накриво. Въпреки че нервите ви може да са обтегнати, все пак имате шанс да намерите баланса си този месец. На 16-ти е възможно да сте в любопитно, изненадващо оптимистично настроение и тази приповдигнатост ще остане с вас през целия месец, като ви дава увереност да изпробвате нови хобита, да се отдадете на занимания с домашни любимци и да се срещате с приятели.

Новолунието на 24-и ще засегне служебния ви сектор и ще ви накара да се замислите как се чувствате по отношение на текущата си траектория на кариерно развитие. Това не е причина да изпадате в паника или да взимате някакви необмислени решения – по-скоро е възможност да погледнете сериозно накъде сте се насочили професионално и, ако е необходимо, да коригирате курса през следващите седмици.

ЛЪВ (23 юли – 22 август)

Пълнолунието на 9-ти ще ви изправи пред редица въпроси, свързани с ценните неща в живота и може би ще разберете, че е време да си възстановите контрола, когато става въпрос за даване и получаване на време, пари и грижи. Може да е изкушаващо да затрупвате любимите си хора с неограничена обич, но можете да го направите само когато сте сигурни, че давате същото количество любов на себе си.

Сатурн ще навлезе във Водолей и сектора на отношенията ви на 21-ви, което ще постави под въпрос вашите избори в любовта. Пръстенената планета дава приоритет на ангажираността и постоянството, което означава, че случайните флиртове, колкото и забавни да са, може да застрашат дългосрочната ви връзка. Няма да почувствате внезапна промяна в романтичен план – по-скоро това ще бъде постепенна смяна, която ще се случва през следващите две години и половина.

ДЕВА (23 август – 22 септември)

Пълнолунието на 9-и ще настъпи във вашия знак и ще ви даде заслужен шанс да се насладите на собствения си блясък. Ще се почувствате доста доволни от себе си и добрата, упорита работа, която вършите. В резултат на това ще ви е интересно да видите кой друг се хвали с усилията ви – ако не получите признанието, което смятате, че заслужавате, може да има сметки за разчистване. Опитайте се да поддържате практическата си перспектива и не позволявайте как другите се отнасят с вас да влияе на вашето настроение.

Щастливо съвпадение е, че управляваща ви планета, Меркурий, ще прекрати ретрограда си в същия ден, вдигайки своята бдителна мъгла и освобождавайки ви от своето разбиране за вашите взаимоотношения. Ако дори най-щастливите ви партньорства се почувстваха обтегнати миналия месец, Дева, сега можете да очаквате по-голямо чувство на лекота – това не означава, че всички настоящи и бъдещи проблеми ще бъдат решени, но ще се почувствате значително по-хармонични. Ще ви бъде по-лесно да запазите миналото в миналото, след като вашите взаимоотношения с околните са значително подобрени.

ВЕЗНИ (22 септември – 23 октомври)

В краткосрочен план ще получите шанс да прецизирате своя подход към здравословния начин на живот, когато Меркурий се премести във вашия дом за здраве и работа на 16-ти. Ежедневието ви ще стане по-натоварено, а на свой ред ще искате да сте сигурни, че сте в най-добрата си форма, за да се справите със списъка си от задачи. Пийте много вода, увеличете времето за сън и планирайте посещение при зъболекар. Може нищо от това да не ви се струва вълнуващо в момента, но бъдещото ви аз ще ви благодари.

В дългосрочен план, с преминаването на Сатурн във въздушен знак Водолей на 21-ви ще настъпи постепенна, но драматична промяна във вашата увереност, Везни. Мненията на другите несъмнено влияят на това как виждате и представяте себе си, но Сатурн ще ви каже, че това не е достатъчно. Вместо това, пръстенираната планета ще ви подтикне да потърсите вътре в себе си същия вид подкрепа. Да, самоизразяването, творческите проекти и дори вниманието към вашите умения и усилия ще се почувстват трудно спечелени през този период, но така ще се изградите като по-осъзната версия на себе си, този, който е използвал този път да се развива като независим човек и да открие по-пълноценни начини на самоуважение.

СКОРПИОН (23 октомври – 21 ноември)

От 21 март Сатурн ще започне двугодишна обиколка през вашата концепция за „дом”, която обхваща всичко от мястото, където се чувствате в безопасност, до това дали предпочитате наемането спрямо покупката. Този транзит ще ви накара както да се сблъскате с конкретни стъпки за създаване на дом, така и с по-духовния въпрос от какво се нуждаете (по отношение на вещи, хора или чувства), за да знаете, че сте у дома. От своя страна може да започнете да се чувствате отчуждени или отдалечени от неща, които не отговарят на новооткритата ви дефиниция за комфорт. Със сигурност можете да започнете да прекъсвате връзки, но не изчезвайте внезапно от хората, които разчитат на вас – заявете своята позиция и тогава прекратете взаимоотношенията.

Новолунието на 24-и ще ви напомни, че дори и да започнете този дългосрочен проект за поддържане на дома, е важно да се уверите, че вашето физическо тяло е също толкова добре обгрижвано. Намерете пропуските във вашата здравословна програма – недостатъчно количество вода, сън, движение, релакс – и помислете как можете да започнете да се справяте с тях през следващите седмици, в идеалния случай преди пълната луна на април.

СТРЕЛЕЦ (22 ноември – 21 декември)

Този месец ще ви предложи обилни възможности както за работа, така и за забавления, но ще трябва да се заемете с първото, преди да можете да се насладите на последното. На 9 март пълнолунието в Дева ще подчертае вашите професионални умения и силни страни – и почти всички около офиса ще го забележат. Отнасяйте се към работата си този месец перфектно както винаги, и бъдете сигурни, че ще блеснете с качествата си.

След това е ред на забавленията: Слънцето ще се премести в огнения знак Овен на 19-ти и ще освети вашият дом на игра и творчество. През следващите 30 дни можете да прекарате повечето време в гонене на тръпки, игри и като цяло да се забавлявате. Други ще намерят вашето безгрижно отношение за заразно, но това няма да е период без последствия. Внимавайте за ангажиментите, които сте поели преди сезона на Овен и се уверете, че ще ги изпълните (дори ако това означава временна промяна на някои планове за уикенда).

КОЗИРОГ (22 декември – 19 януари)

Когато Сатурн се премести във вашия знак преди около две години и половина, вие предприехте старателен преглед на вашата идентичност, ценности и цели за бъдещето. Това в никакъв случай не беше лека задача, но към днешна дата вече сте по-мъдри и в хармония със себе си.

В периода след 21-ви ще имате шанс да обърнете внимание на своите финанси. Това е период за обмисляне на бюджети, но също и времето да се замислите за цената, която поставяте за работата си и за вашето време. Дали е достатъчно висока? Правите ли мъдри инвестиции с ресурсите си?

Около 24-ти новолунието ще изведе истината за семейния и домашния живот на преден план. Какви развития и промени могат да се появят в обкръжаващата ви среда?

ВОДОЛЕЙ (20 януари – 18 февруари)

Сатурн, планетата на отговорността и дисциплината ще се премести във вашия знак на 21-ви и ще стартира процес, който ще продължи през следващите две години и половина, в който внимателно и критично ще разгледате вашата идентичност. Как се представяте на околните? Как определяте успеха за себе си? Как предизвиквате себе си да станете по-умни и по-силни? И, може би по-важното, желаете ли да промените сегашния си начин на живот и работа в името на самоусъвършенстването? Не е нужно да имате всички отговори в момента, ще имате достатъчно време да се справите с предизвикателствата на този транзит.

Междувременно се радвайте на душевна яснота и ефективност, които сезонът на Овен ви предоставя. От 19 март до 19 април (когато започва сезонът на Телец) ще изпълнявате ежедневните си задължения с лекота и ще намерите за особено задоволително да поддържате ежедневието си организирано.

РИБИ (19 февруари – 20 март)

Докато Слънцето ще излезе от вашия знак този месец, то Меркурий ще зигзагира навън и извън вашата сфера, докато месецът се разгръща. На четвърти, макар че все още е ретрограден, той ще се върне назад във Водолея и ще предизвиква най-дълбоките ви ценности и философии. След това на 16-ти, седмица след като промени курса, Меркурий ще се върне към вашия знак и, надяваме се, да ви помогне да ви помогне да продължите напред след хаоса, породен през ретроградния му период.

Може да откриете, че изгаряте от желание да споделяте мнението си с околните. Възможно е да почувствате, че умът ви е препълнен с мисли. Ако не друго, пребиваването на Меркурий във вашия знак ще ви напомня как звучи собственият ви глас – и как точно трябва да го владеете.

Коментари