5 игри за малки деца по време на карантина

И вашето дете ли се заиграва с играчките си около 15-20 минути, след което бързо губи интерес? Имате ли чувството, че сте не много добър аниматор, чиито идеи бързо се изчерпват? Тук ще ви дам няколко предложения за игри в домашни условия, които не изискват специален инвентар.

Рали в коша за пране

Тази игра е печеливша и за двете страни. Докато детето ви се забавлява вие тренирате 🙂 Синът ни се влюби в тази игра като беше на около 8-9 месеца, сам пълзеше до коша и искаше да го качвам. Сложете детето седнало в коша за пране и го бутайте по пода все едно сте участници в състезание. Озвучавайте с “бръм-бръммм” и правете много завои, така бебчето ще се забавлява още повече.

Гоненица/ Криеница

“Чакай да те хвана!” – С тази реплика започва забавата. Смях за детето и малко кардио за вас, отново печеливша комбинация и за двете страни.

Щипки в кашон

Изрежете няколко дупки в стар кашон и покажете на детето как може да пуска щипки в отворите. Ако прояви интерес, ще имате време да изпиете чаша кафе на спокойствие.

Изкуство в банята

Препоръчва се когато имате намерение да чистите банята. Трябват ви водни бои и четка, с които детето ви може да рисува по фолио, хартия, стъкления параван, плочките, вас и др.

Чистене

Незнайно защо повечето деца страшно се радат на моп, кофа, прахосмукачка, метла и тн. Оставете малкия човек да се позабавлява докато чисти вместо вас.

Коментари