Рецепта за домашен слънцезащитен крем

Как се прави хубав шоколадов тен? С какао, разбира се 🙂 Това въобще не е шега, какаовото масло е едно от най-добрите за придобиване на невероятен бронзов загар.

По това време на годината вече ми се иска да имам тен, но без да прекарвам много време под слънцето. Затова от години се мажа с различни масла, които спомагат почерняването. Използвам ги успоредно със специализирана слънцезащитна козметика, тъй като кожата ми е много чувствителна и бързо изгаря.Това лято реших да забъркам някаква комбинация, получи се изненадващо добър крем, който се нанася лесно и не трябва да се чака да се разтопи на слънцето.

Ето я и рецептата:

55 мл какаово масло

55 мл кокосово масло

100 мл бадемово масло

10 мл масло от малинови семки (за UV защита)

цинков крем (за UV защита)

около 30-40 гр пчелен восък

20 капки масло от мента за аромат (може да използвате всяко друго етерично масло по желание)

Всички твърди съставки разтопих на водна баня, след което към восъка добавих останалите масла. Бърках и отново сложих на водна баня, за да се получи хомогенна смес. Съхранява се в стъклен буркан.

Рецептата, по която се водих, съдържа доста по-голямо количество масла и цинков оксид на прах (https://papu.bg/домашен-слънцезащитен-крем/ ). Няколко дни не намерих прахообразен оксид в аптеките затова взех крема, който съдържа цинков оксид и вазелин.


Това е крайният резултат:

Коментари