Красивата бременност на Луиза Григорова-Макариев

Доктор Вяра Добрева от “Откраднат живот” беше доста красиво и нежно медицинско лице, което със сигурност липсва както на мъжката, така и на дамската аудитория. И докато новият сезон на сериала вече е на екран, то актрисата Луиза Григорова-Макариев е в трепетно очакване на първата си рожба.

Много се радвам, че тя откликна на молбата ми за интервю и сподели за urbanmama емоциите по време на първата си бременност.

Здравей Луиза, вече си към края на бременността. Избра ли вече болница и екип, при които мислиш да раждаш?

Здрасти! Да, моментът все повече наближава и нямам търпение 🙂 Отдавна съм се спряла на болница и екип, мисля, че даже преди да забременея.

Кога е термина ти и страх ли те е от раждането? Искаш ли и таткото да присъства за кураж?

Терминът ми е в края на Септември. Имам големи вълнения по отношение на раждането, но не се страхувам, напротив – очаквам го с нетърпение. И двамата с Марти сме на мнение, че предпочитаме той да чака отвън.

До къде си с покупките за бебето? Имаш ли вече някои неща или си суеверна и ще купуваш след появата на малкия мъж?


Вече имаме всичко необходимо. Аз съм по принцип доста организиран човек, обичам нещата да са в мой контрол и не мога да разчитам, че Марти и мама ще пазаруват и подреждат вкъщи, докато аз съм в болницата. Предпочитам да са до мен в този момент, а вкъщи всичко да е готово.

Как протече бременността при теб? Леко ли премина или имаше някакви неразположения?


Имах 2-3 трудни месеца, в които трябваше да лежа вкъщи и определено изискваше психически силна положителна настройка, за да премина след това, което се случи след 2-3 месеца карантина. Определено ми дойде в повече, аз съм доста будна и не ме свърта, нооо така се наложи. След това обаче се оправих и до ден днешен не се спирам!

Ти винаги си била много фина и се запази такава дори и бременна. Какви са твоите трикове за перфектна визия? Спортуваш ли докато си бременна?

Благодаря 🙂 В началото правех йога и пилатес често, след това нямаше как – трябваше да си лежа, без натоварване, а сега гледам да се разхождам. Също не си казах – “бременна съм, сега ще се наям за всичките години назад”, а гледах да се храня здравословно, да не преяждам, да не се оправдавам със състоянието си, за да изям цял шоколад и така 🙂

Колко килограма си качила до момента? 

11 до тук.

В този период имаше ли козметични процедури и продукти от които се отказа напълно?

По принцип ходя често на масажи, сега ги ограничих до такива за бременни. А с козметиката винаги съм се щадяла, никога не съм прекалявала, винаги ползвам натурални или медицински продукти, така че не се е налагало да променям нищо.

Имаш опит в гледането на деца заради детето на съпруга ти. Чувстваш ли се подготвена за майчинството?

Не мисля, че предишното дете те подготвя за следващото, защото всяко е различно и изисква различно разбиране и подход. По-скоро Боби ще ми бъде пръв помощник в отглеждането на братчето му, живот и здраве 🙂

Лесно ли избрахте име за бебчето или имаше разногласия?

Нямаше разногласия, когато стигнахме до името, което избрахме. И за двама ни то е изпълнено със смисъл и ни харесва.

Вече сме в края на лятото, успяхте ли да откраднете време за почивка с мъжа ти? 

Нямахме тази възможност това лято. Моето състояние не позволяваше пътуване, а след това Марти снима филм и така и не стигнахме до истинска почивка. Крадем си по ден-два, но толкова.

Коментари