Джулиана Гани – Бременността ѝ отива! (Част 2)

Продължение от “Част 1”

Ежедневието ти е изпълнено с много динамика и пътувания. Чувстваш ли някакъв дискомфорт по време на тази бременност и намали ли малко оборотите или по-скоро не?

Оборотите не съм ги намалила, дори мога да кажа, че съм много по-активна от първата бременност. Дори не поспивам следобяд, а много обичах. Както се казва “газ до дупка”, но това не ме уморява, а ме прави удоблетворена и щастлива, защото се чувствам полезна. Много често се шегуваме с приятели, че изобщо не се чувствам бременна, не мрънкам и не се оплаквам. Може би и затова отново очакваме момченце, типична мъжка майка.

Давид радва ли се на новината, че ще става батко и то на братче? Сигурно няма търпение да играят на колички заедно.

Давид е много сладък и постоянно гововри за бебето. В детските кътова обяснява на каките “Моето бебе; Когато се роди моето бебе, ще играем с дракони и ще ги дърпаме за опашките.” Постоянно идва и ми целува корема и това ме прави много щастлива. Сигурна съм, че ще бъдат най-добри приятели не само като малки, а и после в живота, все пак са си братчета.

Има ли нещо, което ти беше трудно след първото раждане и се надяваш да не се повтори сега?

Трудно ми беше разбирателството с бившия ми мъж още от първия момент след раждането. Той очакваше аз да нося всичко на плещите си, да работя и гледам детето и в същото време вкъщи всичко да е изрядно. Много се надявам това да не се повтори сега, защото когато двама родители са решили да имат семейство и дете мисля, че и двамата трябва да полагат дори и да не са еднакви, поне съвместни усилия. Не може един човек да се справи с абсолютно всичко. Даже и да се опита това би било изтощително и невъзможно и тогава започват скандалите, напрежението вкъщи и неразбирателството между родителите.

Избрала ли си вече къде ще раждаш и име на бебчето?

Да, този път съм се спряла на частна болница и ще раждам при д-р Милена Доленска, а феталнта ми морфология е при доц. Чавеева.

Името на бебчето ще започва с буквата “К” и ще е кръстено на баба си Катя.

Къде мислите да живеете след раждането на бебето ще намалиш ли пътуванията и ангажиментите?

Както се казва, бебето ще е гражданин на света и ще пътува много като майка си. За съжаление Теодор не може да идва навсякъде с нас поради естеството на работата му, той е държавен служител. Мислим да живеем в Пловдив и София, и на двете места имаме апартаменти и ще пътуваме. Няма по-хубаво от пътуванията, това са емоции и спомени.

Кое най-много ти харесва от това да си бременна и най-големият ти дискомфорт?

Най-вълнуващото когато си бременна е като усетиш първите ритници на бебчето. Вече знаеш, че нещо живо, нещо твое е вътре в теб. Това е много емоционален и сантиментален момент, по същия начин е и избирането на първите бебешки дрешки. Скоро започнахме да ходим по такива магазини и си припомних малките обувчици, сладките бодинца и това ми върна едни много скъпи и мили спомени и емоции.

Няма нещо, което да не обичам. В последните месеци вече започваш да мислиш за самото раждане, което е малко по-стресиращо и неприятно. Друго такова са киселините, за щастие сега имах само няколко пъти, докато с Давид имах адски много киселини.

Споменавала си, че искаш момиченце, но за момента си силно мъжка майка. Да очакваме ли трето?

По принцип винаги съм искала момиче, защото знаете аз обичам хубавите дрехи, обувки, прически, процедури и тн. Тя би била едно малко конте като майка си 🙂 Засега нямаме планове за трето, тъй като аз съм на 30 години и вече ще съм с две деца. Мисля да задържа така поне 5-6 години. Дори и след това да родя отново момче, ще си имаме един малък футболен отбор у нас.

Коментари